2022F0017

 Langs de Drentse Hunebedden

 Soort vakantie

FIETS

Aantal dagen

5

Aantal nachten

4

Aantal diners

4

Prijs p.p. vanaf

€ 449,-

In deze vakantie door de bijzonder gevarieerde omgeving rondom de Hunebed Highway (N34) in Drenthe. Tijdens de reis is er volop aandacht voor natuur, cultuur en de geschiedenis van Drenthe. U overnacht in bijzonder goede hotels die samen de Hunebed Highway Hotels hebben opgericht. Bij iedere boeking ontvangt u bij aankomst in het eerste hotel vier boekjes met de fietsroutes (op basis van fietsknooppunten) en de bezienswaardigheden langs de route.

 

Dag 1

U reist op eigen gelegenheid naar het eerste hotel in Odoorn. Een bezoek aan het veenpark in Bargercompascuum of het Wildlands Adventure Zoo wordt bijzonder aanbevolen.

 

 

Dag 2

Van

Naar

Afstand

Odoorn

Coevorden

Ca. 55 km

 

Deze fietsroute gaat vanaf Odoorn langs het Eppiesbargje en door de Valther- en Emmerdennen naar Emmen. Een klein stukje door het moderne winkelcentrum en daarna langs Adventure Zoo Wildlands op weg naar Nieuw Amsterdam. Hier heeft bijna 150 jaar geleden Vincent van Gogh gewoond en gewerkt. In Schoonebeek kom je langs de zandstrooiboerderij, waar je alles kunt zien van de prachtige zandstrooikunst. In deze prachtige Saksische rietgedekte boerderij is ook een expositie van de NAM over het historie van de winning van aardolie en -gas in deze omgeving. Aan het einde van deze fietstocht komt u aan in de historische stad Coevorden. Een bezoekje aan het kasteel, dat in gebruik als restaurant, en het stedelijk museum is zeker aan te bevelen.

 

 

Dag 3

Van

Naar

Afstand

Coevorden

Ees

Ca. 60

 

Vandaag fietst u in grotere lussen langs de Hunebed Highway tot in Midden-Drenthe. In het brinkdorp Dalen vinden we de fraaie molen “de Bente”. Vervolgens fietsen we naar Gees. Opnieuw een prachtig authentiek Drents dorp met een beschermd dorpsgezicht. In Gees ligt een prachtige beeldentuin, een bezoek zeker waard. Via de Mepper dennen fietst u vervolgens naar het monumentendorp Orvelte, “het Oerdorp” van Drenthe. Aan het einde van de dag fietst u door de prachtige staatsbossen van Schoonloo en Exloo naar het dorp Ees. Aan het einde van de route heeft u nog even de mogelijkheid van een prachtig uitzicht te genieten en een laatste stop in te lassen bij uitkijktoren en terras-restaurant Poolshoogte.

 

 

Dag 4

Van

Naar

Afstand

Ees

Zuidlaren

Ca. 56 km

 

Al aan het begin van de dag fietst u langs het Hunebedcentrum in Borger, waar u kunt ervaren hoe de hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden. Direct naast het Hunebedcentrum ligt het grootste hunebed van Nederland: ruim 22 meter lang en de grootste steen weegt meer dan 20.000 kilo. Zonder moderne werktuigen werden deze stenen vervoerd en gebruikt voor de bouw van de hunebedden. Via prachtige natuur fietst u over het voormalig Kamp Westerbork. Vanuit dit kamp zijn ruim 100.000 mensen, voornamelijk Joden, afgevoerd naar de vernietigingskampen als Auschwitz en Sobibor.

Aan het einde van de dag ervaart u het Nationaal Park Drentsche Aa. Het Drentsche Aa landschap ontstond vele duizenden jaren geleden door een samenwerking van natuur en mens. Het is het best bewaarde beekdallandschap van West-Europa. Hier vindt u de meeste prehistorische monumenten van ons land bij elkaar. Nog een klein stukje en dan bent u in Zuidlaren bij uw overnachtingsadres.

 

 

Dag 5

Van

Naar

Afstand

Zuidlaren

Odoorn

Ca. 57 km

 

Op deze fietsdag kunt u volop genieten van het Balloërveld. De unieke overwegende heide en vergraste heidebegroeiing wordt spaarzaam afgewisseld met veenmeertjes, dennenbos en her en der kleine zandverstuivingen. Op het Balloërveld zijn naast de zand– en heidevlaktes, ook grafheuvels en middeleeuwse karresporen te zien. Met liefst 400 Drentse heideschapen is de schaapskudden van Balloo de grootste van Drenthe. Daarna kunt u bij het Boomkroonpad over een stalen constructie door de boomtoppen wandelen en het bos eens vanuit een totaal andere hoek bewonderen. In de omgeving van Drouwen komt u op een fietsafstand van circa 6 kilometer een vijftal hunebedden tegen. In het hunebedcentrum (beschreven bij een andere fietstocht van uw fietsvakantie) verteld men u het hele verhaal van het bouwen en het wonen en leven van hun bouwers. Aan het einde van de fietstocht komt u langs de uitkijktoren Poolshoogte waar u een uniek uitzicht heeft over de prachtige omgeving.

In Odoorn bij Hotel De Oringer Marke, direct naast de 13e eeuwse Margarethakerk, waarvan een deel van de muren is opgetrokken van zwerfstenen die mogelijk afkomstig zijn van Hunebedden.

 

 

Er wordt gebruik gemaakt van de fietsknooppunten. De routebeschijving bestaat uit een overzichtskaart, de lijst met knooppunten en afstanden en informatie over de bezienswaardigheden langs de route.

Per fietsdag wordt er (per boeking) een boekje verstrekt van 12 pagina’s op A6-formaat met informatie over de route en de bezienswaardigheden. Deze boekjes liggen in het eerste hotel voor de gasten klaar.

Hotel De Oringer Marke of Hotel de Oringer Stee in Odoorn

Hotel Talens in Coevorden

Hotel Eeserhof in Ees

Brinkhotel in Zuidlaren

Aanvullende informatie over de overnachtingen

 

Hotel

Ontbijt

Lunch

Diner

Overnachting

Dag 1

Odoorn

Nee

Nee

Ja

Ja

Dag 2

 

Odoorn

Ja

Nee

Nee

Nee

Coevorden

Nee

Nee

Ja

Ja

Dag 3

 

Coevorden

Ja

Nee

Nee

Nee

Ees

Nee

Nee

Ja

Ja

Dag 4

Ees

Ja

Nee

Nee

Nee

Zuidlaren

Nee

Nee

Ja

Ja

Dag 5

Zuidlaren

Ja

Nee

Nee

Nee

 

Maandag          Dinsdag          Woensdag          Donderdag          Vrijdag          Zaterdag          Zondag

 

Aankomstdatum Aankomstdag Uw inkoopprijs (incl. BTW) Uw verkoopprijs (incl. BTW)
Van t/m
1 maart 31 maart Dagelijks € 359,20 € 449,-
1 april 31 april Dagelijks € 383,20 € 479,-
1 mei 30 juni Dagelijks € 399,20 € 499,-
1 juli 31 augustus Dagelijks € 407,20 € 509,-
1 september 30 september Dagelijks € 399,20 € 499,-
1 oktober 31 oktober Dagelijks € 383,20 € 479,-
1 november 30 november Dagelijks € 359,20 € 449,-

 

Bovenstaande prijzen zijn inclusief:

  • Genoemde overnachtingen (2 personen op een 2-persoonskamer), genoemde maaltijden en bagagetransporten

 

Maar helaas exclusief:

  • Niet genoemde maaltijden, drankjes, entrees, toeristenbelasting (ca 2,50 euro p.p.p.n., ter plaatse af te rekenen
  • Voor wederverkopers waarvoor wij de facturatie naar de klant verzorgen: boekings- en reserveringskosten 20 euro per boeking (ongeacht het aantal personen en ongeacht de duur van de vakantie)

 

Aanvullende informatie:

  • Indien hotels geen beschikbaarheid hebben kan worden uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de directe omgeving. Ook kan de reis starten in een andere plaats waarbij de routes gelijk blijven, echter worden deze dan gefietst in een andere volgorde.

Toeslag 1-persoonskamer (per kamer)

Uw inkoopprijs (incl. BTW) Uw verkoopprijs (incl. BTW)
€ 184,- € 230,-

– Klanten krijgen 60 euro (inkoop 48 euro) korting p.p. op hun 1-persoonskamertoeslag wanneer deze gelijktijdig geboekt wordt met meerdere kamers

Fietshuur

(vanaf dag 2 om 10:00 uur t/m laatste dag 17:00 uur)

 

Uw inkoopprijs (incl. BTW)

Uw verkoopprijs (incl. BTW)

Tourfiets

€ 50,-

€ 62,50

e-Bike

€ 100,-

€ 125,-